办公

Fogo Island, Squish Studio / Saunders Architecture

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

加拿大纽芬兰的福戈岛,这里临靠浩瀚大西洋,距离纽约不远,是得天独厚的宝地。 福戈岛艺术公司自从2010开始,在这里陆续开发了6个工作室,...


Fogo Island, Squish Studio / Saunders Architecture


加拿大纽芬兰的福戈岛,这里临靠浩瀚大西洋,距离纽约不远,是得天独厚的宝地。
福戈岛艺术公司自从2010开始,在这里陆续开发了6个工作室,这是其中的一个——Squish工作室。
Squish工作室的形体简单,前段和后端的体量相差大约一倍,形成鲜明对比。
入口的南甲板以及北面的露台,可以俯瞰大海,工作室的形体设计可以顺应和抵御来自大海的暴风雨。
朝海的小体量端,让人更加专注于海景。
这间工作室让使用的艺术家非常满意,内部垂直的白色内墙上有着一些跳跃的小窗户,
艺术家的画板和大型画布都能挂在墙上,她能在这样一个空间中领悟来自建筑的启发,
特别当海洋气候变化无常时,她能在这里安心的观察和享受。
这里有堆肥厕所,一个小厨房和烧木柴的炉子,相邻的山上安装着太阳能板以供应电力。
建筑内外表皮都是白色的云杉板。晚上柔和的光亮就像是大西洋上一座灯塔。
独身的艺术家,其形影孤单,却又被温暖的呵护,
她能忘情的工作,被海浪声环抱,被晨曦叩醒。

非常感谢Saunders Architecture将项目介绍和项目图片授权建筑共享平台发行。
Appreciation towards Saunders Architecture for providing the following description:




Fogo Island, Squish Studio / Saunders Architecture



Squish Studio
Tilting, Fogo Island, Newfoundland

The Squish Studio is located just outside the small town of Tilting on the eastern end of
Fogo Island. First settled in the mid-18th century, Tilting is known for its strong Irish
culture and its recent designation by Parks Canada as a National Cul- tural Landscape
District of Canada.
The Squish Studio’s white angular form, sited on a rocky strip of coastline, that could
rival Italy’s western coast, offers sharp contrast to the traditional vernacular
architecture of the nearby picturesque community of Tilting. As its architect, Todd
Saunders, has commented on the studio’s siting, “…it is out of sight, but close.” The
approach to the front entry of the studio is dramatic, as the most southern end of the
studio rises twenty feet above the ground, in sharp contrast to its most northern tip that
measures only half that dimension. The compact, trapezi- um-shaped plan of the studio is
augmented by the extension of the east and west exterior walls to create a sheltered,
triangulated south entry deck and a north terrace that overlooks the ocean. From a distant
view, the streamlined form of the Squish Studio becomes apparent with its high back and low
(squished) front designed, in part, to deflect the winds from the stormy North Atlantic.



Fogo Island, Squish Studio / Saunders Architecture


As we approach the entry of the studio we are greeted by Silke Otto-Knapp, a London-based
artist and the first occupant of the Squish Studio. As Silke brings us through the studio,
the spatial compression of the tall and narrow entry area gives way to the horizontal
expanse of the main room. The downward angled roof leads the eye to the full height oblong
glass window focused on a splendid view of Round Head. The vertical white planks that line
the interior walls are interrupted by a playful series of narrow windows integrated with an
expanse of built-in cabi- netry. Silke’s quick figurative studies on paper are posted on
the walls, as well as, several large scale canvasses. She is delighted to work in such an
architecturally inspired space, especially when it is stormy and she can experience the
imme- diacy of the sea and, on some days, observe the dramatic shift of the island’s
weather.
The Squish Studio, like most of its other counterparts, is equipped with a compost toilet, a
small kitchenette and wood-burning stove. Power is supplied by stand- alone solar panels,
mounted on an adjacent hilltop. Both the interior and exterior of the studio, including the
roof, is clad with spruce planks that are painted white. At night, the studio, illuminated
by the soft glow of its solar-powered lighting, appears as a lantern or a lighthouse placed
strategically on a rocky cliff to over- look the North Atlantic. In its isolation, one can
also imagine a sole occupant, vulnerable but protected from the elements – inspired to work
late into the night, occasionally distracted by the crash of the waves, or perhaps, fully
immersed in the work at hand, the first glimpse of the sunrise through the Squish Studio’s
slot windows that face the north-eastern horizon.


Fogo Island, Squish Studio / Saunders Architecture



PROJECT CREDITS
Client:
Shorefast Foundation and the Fogo Island Arts Corporation
Architect:
Saunders Architecture – Bergen, Norway
Team architects:
Attila Béres, Ryan J?rgensen, Ken Beheim-Schwarzbach, Nick Herder, Rubén Sáez López, Soizic
Bernard, Colin Hertberger, Christina Mayer, Olivier Bourgeois, P?l Storsveen, Zdenek
Dohnalek
Associate Architect:
Sheppard Case Architects Inc. (Long Studio)
Structural Engineer:
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Yabao Hi-Tech Enterprises Headquarter Park / 10 Design
    下一篇:Fogo Island, Long Studio / Saunders Architecture

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目