办公

In Process:Raffles City, Hangzhou / UNStudio

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

UNStudio的多功能杭州来福士广场毗邻浙江省会杭州市的钱塘江,位于上海西南方向180公 里。杭州来福士广场将是凯德置地集团(Capi...


In Process:Raffles City, Hangzhou / UNStudio

UNStudio的多功能杭州来福士广场毗邻浙江省会杭州市的钱塘江,位于上海西南方向180公
里。杭州来福士广场将是凯德置地集团(CapitaLand)集团继新加坡、上海、北京、成都
和巴林的第六座来福士广场。该项目结合了零售、办公楼、住宅和酒店设施,是钱江新城
区的又一处文化景观。杭州来福士广场将达到六十层高,能够饱览钱塘江和西湖景区的风
光,总面积达将近四十万平方米。
来福士城的设计充分考虑到与杭州城市环境与景观的相互作用,以一个有机的形态出现在
城市之中,成为黔江新城区的标志。
Ben van Berkel认为该项目有着强烈的身份和个性,对周围有非常大的影响,它自成一体
也是这个城市的背景。他相信杭州来福士城会是在中国的一个非常独特的建筑。
杭州来福士城也运用了可持续发设计的原则,达到LEED绿色建筑金牌评级。建筑可以采取
自然通风,运用本地材料。项目会是一个24小时运转,让居民和游客心所向往的工作,生
活,休闲,娱乐不夜城。

项目信息
客户:凯德置地集团CapitaLand
地点:中国杭州市
建筑面积:389489m2
建筑工地面积:40355m2
项目:混合用途,包括商用楼:甲级写字楼、五星级酒店及高端住宅楼
状态:计划2014年竣工

非常感谢UNStudio将项目介绍和项目图片授权建筑共享平台发行。
Appreciation towards UNStudio for providing the following description:




In Process:Raffles City, Hangzhou / UNStudio


Raffles City, Hangzhou, China,
Unstudio’s mixed-use Raffles City development is located near the Qiantang
River in Hangzhou, the capital of Zhejiang province, located 180 kilometres
southwest of Shanghai. With a city population of 1.69 million, Hangzhou is one
of the most renowned and prosperous cities in China and is well known for its
beautiful natural scenery, particularly in the West Lake area.
UNStudio’s Raffles City in Hangzhou will be CapitaLand’s sixth Raffles City,
following those in Singapore, Shanghai, Beijing, Chengdu and Bahrain.
UNStudio’s Raffles City Hangzhou incorporates retail, offices, housing and
hotel facilities and marks the site of a cultural landscape within the
Quianjiang New Town Area.
According to Ben van Berkel, “The philosophy behind the Raffles City concept
is to integrate mixed use in an urban context, but in such a way as to give
this concept a twist; by focussing on where the urban context meets the
landscape of the city. In the design of the towers the urban element of the
project twists towards the landscape, whilst the landscape aspect, in turn,
twists towards the urban context, thereby effecting the incorporation and
consolidation of these separate elements in one formal gesture.”
Raffles City Hangzhou is due for realization in 2014. After six years of
planning and construction, it will reach a height of 60 stories, presenting
views both to and from the Qiantang River and West Lake areas. Raffles City
Hangzhou will provide a total floor area of almost 400,000 square metres.
In the chain of events and attractions of Hangzhou, like the West Lake area and
the commercial centre, the Raffles City project will be at the core of the
Qianjiang New Town area and contribute to the recognition of this area as a new
destination in the city.
Ben van Berkel says of the project, "I believe it will have a sizable impact,
as it is a project with a very strong identity and an individual character,
which means it will become a place to which people would like to return. It is
a project which communicates both with the architecture and within the context
of Hangzhou as a city, for this reason we believe it will be a very unique
building in China.”

Sustainable design principles
An inclusive approach to sustainability is an important part of UNStudio’s
design philosophy. In the Raffles City project UNStudio seeks to receive the
gold certification from the Leadership in Energy and Environmental Design
(LEED) Green Building rating system, the industry standard for rating of the
eco-friendliness of buildings.
The incorporation of natural ventilation principles and the ways in which
materials are employed, all work in concordance with one another to lower the
energy and material demands of the building. Urban sustainability is also an
important consideration in the design. The program mix creates a dynamic,
continuous 24/7 cycle of activity, a hub for business conduct, a new
destination for visitors and residents alike and will become an all-in-one
[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]
destination for working, living, leisure and entertainment.



In Process:Raffles City, Hangzhou / UNStudio



Raffles City, Hangzhou, China
Client: CapitaLand
Location: Hangzhou, China
Building surface: 389,489 m2
Building site: 40,355m2 
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:S.DEER – world / Prechteck
    下一篇:Completed : CCTV Headquarters in Beijing / OMA

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目