办公

Taller S-AR / Stacion ARquitecture

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

这是墨西哥Stacion ARquitecture团队设计的自己使用的工作室。建筑面积不大,只有100平米。藏 在后院下挖的地形中,轻轻...


Taller S-AR / Stacion ARquitecture

这是墨西哥Stacion ARquitecture团队设计的自己使用的工作室。建筑面积不大,只有100平米。藏
在后院下挖的地形中,轻轻探出个顶来。这样可以让后院不至于狭窄,保证了视野开阔。
工作室的两个工作区域被中间的服务区(浴室,储藏室,清洁区)分开。顶上的一列天窗为工作室洒
下自然光,引入自然风。工作室前后两端有两个院子,前院是主要的交通空间,后院则为后方的会
议室带来光和风。
家具主要采用中密度纤维板制成,比如门,桌面,柜子,形成统一语言。外围结构是混凝土。内部
是混凝土砌块墙面和金属天花板。屋顶雨水收集系统收集雨水存储和灌溉植物。
建筑的材料明晰。铁制框架外敷保护膜,可以减少使用损耗。
大树伸展到建筑上方,通过透明的天窗和室内空间连成一体。整体庭院树影婆娑,也降低了对空调
的依赖。这是一个经济型,直白型的用料精准和优雅的建筑。


非常感谢Stacion ARquitecture将项目介绍和项目图片授权建筑共享平台发行。
Appreciation towards Stacion ARquitecture for providing the following description:




Taller S-AR / Stacion ARquitecture


Taller S-AR – S-AR stación-ARquitectura
Project: Taller S-AR (S-AR workshop)
Architects: S-AR stación-ARquitectura
www.stacion-arquitectura.com / www.s-ar.mx
Location: Monterrey, Mexico
Project Team: César Augusto Guerrero Rodríguez, Ana Cecilia Garza Villarreal, María
Sevilla Gómez, Carlos Raúl Flores Leal
Program: Architecture Workshop
Client: S-AR
Project Area: 100 sqm
Project Year: 2009
Construction: 2010-2011
Completion Date: 2011
Photographs: Ana Cecilia Garza Villarreal
Technical drawing: S-AR stación-ARquitectura
3D Drawings / Rendering: S-AR stación-ARquitectura
Model: S-AR stación-ARquitectura
Structural Engineering: Jesús González Sáenz
Construction Site Supervisors: S-AR stación-ARquitectura + Gonzalo Taméz
Building Contractor: Gonzalo Taméz + Enrique López
Materials: Concrete, Steel and Glass
Constructive System: Concrete block walls, reinforced concrete walls, structure of
steel beams, slab made by metallic deck and concrete with losacero system
Enclosure: Steel screens and clear tempered glass of 9 and 6 mm
Finishings: Apparent concrete block, apparent reinforced concrete, MDF wooden doors,
plaster finish, polished concrete floor and gravel pavements.


Taller S-AR / Stacion ARquitecture



Placed on the back part of a terrain, a volume is partially buried leaving the visual
depth of the existing backyard free, becoming an extension of it.
This volume accommodates two working areas. A service module that contains a bathroom,
a storage room and a cleaning area divides them. A manual skylight ventilates the
module.
A sequence of longitudinal skylights brings zenith natural light to the interior of the
volume.
The interior space is related on its both ends with two yards. One is used as the main
access to the workshop with a stair made out of steel and paving stone. The other is
placed aside a meeting room in the back part of the project providing light and crossed
ventilation.
One side of the project is furnished, and the other one holds the models of the
projects developed in the workshop. So when walking through the space one is flanked
all the time with these projects. These models bases were originally made with MDF
wood. Now all the space is spread with this material. Doors, furniture and worktables
are made of this material, generating a unitary language among the objects and the
workshop products.
The perimeter structure consists on a retaining wall of reinforced concrete with “U”
shape. It holds an intern system of concrete block walls and a metallic cover. Buried
double walls in the longitudinal side conform the drain system for rainwater. It also
drains the gain water of the adjacent terrain. The water is collected in tanks placed
under the patios and is used to irrigate the existing vegetation.
The nature of the materials was left exposed; witch allows the clear observation of the
constructive system from inside the building.
The ironwork was handmade, so are the handles and the locks of the metallic frames of
the glass doors. These are placed over the ironwork fixed with structural adhesive
tape and structural silicone from the outside. This avoids the exposure of the iron,
reducing its maintenance.
The access to the roof is made by a metallic sailor stair witch make possible the
maintenance of the climate machines placed inside a recycled wooden box.
Some old trees from the nearby landscape invade the space of the workshop. The
transparent skylights and windows make a great connection with them. The disposition
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Completed : CCTV Headquarters in Beijing / OMA
    下一篇:Guangzhou Daily Group Culture Center / IAPA

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目