办公

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢Jun Igarashi Office将以下内容授权建筑共享平台发行。 Appreciation towards Jun Iga...


非常感谢Jun Igarashi Office将以下内容授权建筑共享平台发行。
Appreciation towards Jun Igarashi Office for providing the following description:

Jun Igarashi Office曾分享过多重缓冲,多重层次 Case house, Sappor;
北海道富田农场的三个休闲设施 Farm Tomita Corridor ;30平米“不小”画室 Small Atelier 。
这座叫做"和弦"的房屋拥有多个层次空间,这些层次共同演奏出一曲别样的空间交响乐。
The theme of this house is air volume.This house has many layered air volume.
So I call this house “polyphonic” The site is a place used to be a workplace of the construction company and it seems
atmosphere savage .
Polyphonic house / Jun Igarashi Office

场地前身是均质无特色的蛮荒工地。
It is not feel the context of orientation , so I put the house on the center of the site to be no hierarchy around the house.
Polyphonic house / Jun Igarashi Office
Polyphonic house / Jun Igarashi Office
Polyphonic house / Jun Igarashi Office

房屋内部的空间嵌套组合,通过控制和利用风量减少房间能量消耗。建筑师认为这样的应用无论是北海道这样的高寒地区还是炎热
带地区均能适应。
Polyphonic house / Jun Igarashi Office

This house change the air volume between summer and winter. The aim of nesting composition of section and plan of this
house is to change the air volume. Not just the reason of make the space nor design . This principle is similar to the
principle of japanese traditional “Kotasu”. To reduced energy consumption by controlling of air volume, it makes comfortable
interior environment.I think there is very few architecture to achive environmental control and good space at the same time.
I think this thinking works in subtropical region as well as in cold area. This method of construction is good way to be able to
[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]
cope with various environments.

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

建筑师过去的项目“Layered House” “ Ordos 100”和 “House of Eden ”也有使用到同类的方法。不过相对过去极致的内部空间,
这个项目同时还具有与外界联系的观念,虽然它身处北海道有着厚厚的墙壁,但它依旧轻融入境。
I think this method is primitive way . Many other past projects are related to this project. For example “Layered House”
“ Ordos 100”and “House of Eden ”are closed to this project.
Past projects is strong thinking to interior . This house may also seems to be strong awareness of interior , But this house
expand to the awareness of outside (earth). Even this house has strong wall , awareness gently connected to outside (earth).
Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office

Polyphonic house / Jun Igarashi Office
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Consexto Lab / Consexto
    下一篇:Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目