办公

Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢Meili & Peter将以下授权建筑共享平台发行。 Appreciation towards Meili & Peter f...


非常感谢Meili & Peter将以下授权建筑共享平台发行。
Appreciation towards Meili & Peter for providing the following description:

位于意大利米兰的Helvetia Italy总部设计中,建筑师并不希望在复杂多层次的城市中找到统一语境,而是探寻和弦中的变奏。
In the urban planning intervention for the new headquarters of Helvetia Italy, we did not look for a unifying answer in the unclear, multilayered fabric of the existing city, but instead followed—in the tracks of Milanese maestros such as Luigi Caccia Dominioni—heterogeneous, polyphonic strategies of expression.
Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter

建筑为板楼,一半表皮是玻璃幕墙,另外一半表皮是开放的长廊。这两个完全不同的表面各自面朝的环境,找到活力与平静的最佳协同点,将城市环境的异质性诚实的通过表皮表达,并碰撞在一起,最终获得了与以往传统建筑有所区分的内涵。
The given property turned a visible face toward Via G.B. Cassinis, one of the multilane arterial axes connecting the center of Milan to the new service quarter San Donato. However, the existing tower-shaped structures, whose mirrored glass fa?ades betray the boom phase in which they were constructed, leave only a very narrow gap open to the major axis and prevent the development of an actual front fa?ade. The design first
finds its theme in the relationship between this gap and the calm, rear-facing courtyard. A wedge-like body shifts forcibly past the existing structures and ends with the gesture of an enormous cantilever over the entrance to Via Cassinis. From there, two very different side fa?ades point into the depths of the grounds. Not the minimal front face, but instead, these longitudinal fa?ades form a visible face from the movement along the major axis. The design-based intervention works with the longitudinal fa?ades leading into the depths in a correspondence with the geometric constriction: on the one hand, through extension and great proximity to the reflecting skins of the existing structures, and on the other hand, through ruptures in a building shell that powerfully rejuvenates itself sculpturally. The heterogeneity of the urban context is mirrored in the Janus face of the two main fa?ades, which no longer have much in common with a traditional, divergent formulation of street fa?ade and back fa?ade.
Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter
Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter

与正立面浮雕般的玻璃幕墙相对比,背立面的阳台及其垂直绿化装饰物让人过目难忘。一对对显著的盘旋金属管固定在栏杆外侧,他们跨层而立,错落有致,形成外表皮上的特别韵律。绿色的植物盘旋而上,完成这个人为性外立面的最后一步。
Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter

The new horizontal, relief-adorned view into the court forms a spatial background—similar to a stage view—that refers to the main entry through the suggestion of a sideward movement. In an almost contrary way, the south fa?ade is shaped by a balcony stretching nearly end-to-end. The horizontality of the viewing field is gripped by the endless movement of traffic on the Tangenziale in the expanse of the Po basin. Green, vertical hanging plants provide an interruption at the forefront of this panorama. In part light-permeable, formed from a mixture of evergreens and colored plants, this artificial nature follows the tradition of Milan roof gardens, with a type of hanging carpet.
[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]
Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter
Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter
Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter

2004–2009
Location: Milan (I)
Competition: 2004
Project: 2004–2007
Realization: 2007–2009
Client: Helvetia Assicurazioni, Milan (I)
Meili, Peter Architekten: Marcel Meili, Markus Peter
Bernd Habersang, Dan Schürch
Andreas Alber, Thaeba Ayubi, Nazario Branca, Dominik Fiederling, Alice Hucker, Gunter Klix, Ricarda Metelmann, Ilona Schneider
Engineers: Grignolio Muttoni Partner, Lugano
Fa?ade design: Emmer Pfenninger Partner, Münchenstein
Landscape architecture: Vogt Landschaftsarchitekten, Zurich
Light design: Licht Kunst Licht, Bonn (D)
Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter

Helvetica Italy headquarters / Meili & Peter
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Polyphonic house / Jun Igarashi Office
    下一篇:Office building in Madrid / Alarcon Asociados

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目