办公

专题推广——毕路德办公设计专题

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

近年来随着社会发展的多样化,引导了一群新的顾客,他们渴望新的产品和新的场景。因此毕路德设计的理念不再停留在办公空间的表层,而更着重于挖掘...


近年来随着社会发展的多样化,引导了一群新的顾客,他们渴望新的产品和新的场景。因此毕路德设计的理念不再停留在办公空间的表层,而更着重于挖掘精神功能的要求(视觉反映心理感受、情感感染等)。办公空间设计的精神就是要影响人们的情感,乃至影响人们的意志和行动,所以要研究企业的运作和文化,研究人和环境的相互作用。运用各种理论和手段去冲击影响人的情感,使其升华达到预期的设计效果,以产生强烈的感染力,更好地发挥其在精神功能方面的作用。建筑设计是一种思想、生活。现今人们追求多元化的生活方式,就引发了多元的设计解决方案,设计团队不仅只是为一个办公场所增添风景,而是通过一系列的链接延伸其目的,将这个复杂的链接上的环节相协调在一起并艺术地升华其功能。
With the diversification of social development in recent years, people’s expectations and needs require new products and new scenes. Therefore, BLVD no longer confines its design concept just to the simple office space; it pays more attention to exploring the spiritual needs of the space (visual sense reflects the psychological and emotional feelings etc.). The essence of office space design is to influence people’s feelings, and further to affect their behaviors. That is why we need to study the operational mode of a corporation and its culture, as well as the interaction between people and environment. We endeavor to
affect people’s sensation by applying various theories and approaches in the design to achieve the anticipated design effect and arouse a strong influence. Architecture design is a kind of thought and life. Nowadays, people tend to pursue more diversified ways of life, which leads to the advent of many design solutions. Design teams should not just intend to add scenery for the office; instead, they should adopt a series of links which interact with each other to artistically enhance the function of the space.


杭州新天地
Hangzhou Xintiandi Office Towers
项目位置: 中国 杭州
设计范围: 室内办公楼
设计公司: 毕路德
设计面积: 7,800平方米
设计时间: 2013
竣工时间:在建
Location: Hangzhou, China
Design scope: Interior design office towers public areas
Interior designers: BLVD International Inc.
Floor area: 7,800 m2
Design date: 2013 March
Construction date: 2013 November
杭州新天地是几个月前我们中标的项目群的总称。起初是投标设计一个面积不大的大堂,最终的设计范围扩展到7个写字楼的公共空间的室内设计。总平图中包括了四个地块(K,E,P和B),他们分别有着自己的特色和设计语言。
杭州拥有悠久的历史和绵长的传统。杭州西湖孕育了许多传说与神话,长达六十公里的湖岸以及沿岸的苏堤、白堤和历代的私家园林等供游人亲近西湖。我们的设计并非只注目于传统或者现代类型,而是想要表达抽象与诗意的层面。从此,办公空间也可拥有梦幻元素。
K地块是我们与新天地集团合作的首个项目,该项目的挑战在于在促狭的平面空间中做出有冲击力的设计。三层楼的高度和链接两塔的廊桥让我们得以增强竖向效果,让空间看起来更为宏伟。
我们的突破点是从自然光线上找寻人类与大自然的关系。在大堂顶部开口,引入光线以强调空间的竖向属性,于此同时赋予空间象征意义与戏剧性。竖向属性在走过接待处后得以有冲击性体现。接待处的背景墙沿对角线折叠,尖角指向顶部光线引入处。空间延续了三角几何的造型以创造包含各种元素的灵动效果。独创设计提高了整个大堂的复杂性。两种不同石材的应用,若干以金属表达的重要空间,这些都契合该项目的高端商务定位。暖色调石材将犹如日光一样的明亮清新感带入到空间。
E地块明亮和轻盈的室内与封闭和厚重的外观形成鲜明对比。建筑犹如闭合的黑色盒子,从盒子顶部一步步地被柔和的阳光掏开。首层大堂仍然延续着人与自然的概念。写字楼的高端性体现在奢华和高科技材料上。石材,金属以及玻璃的完美结合营造出一个独特而又具有冲击力的空间。从首层高度渐变到三层高度,室内空间尺寸随之变化。
柔和的线条暗喻人造自然,并且使得空间感受随观者角度的变化而变化。餐厅和健身房的精巧处理,从二层挑出让空间更具复杂性。流畅的线条横向延伸到左右两端,两端沉稳的电梯厅是整个项目创造性体验的穷尽处。
显然,每个地块和塔楼都有自己的几何属性,我们借助运用适宜的材料来寻找令人怀念的人与自然的关系。
Hangzhou Xintiandi is the name given to a number of projects won by bidding few months ago. It started with a small lobby ended up with 7 office towers and its public areas interior design. The master plan includes 4 plots (K, E, P and B), all of them with different characteristics and design language.
The city of Hangzhou has a long history and tradition. The romantic west lake with its smooth perimeter 60 km long with several bridges and gardens close to human scale has been the stage of several myths and legends.
Our design doesn’t want to be just traditional or modern but instead wish to reach a level of abstraction and poesy where the working spaces could also beload with fiction and fantasy.
Plot K was the entry project; the challenge for this particular design was to get the impact of the lobby despite its small size in plan. The 3 floors height and the bridge connecting both towers allowed us to enhance the vertical effect and make it looks monumental.
Our approach looks for the relation of human with nature through the sunlight. By opening a top light transformed the roof of the bridge we emphasis the vertical space while adding symbolism and dramatics. The vertical impact can be seen only after passing the reception area. The back wall is folded pointing the top light. We follow the triangle geometry to produce a dynamic effect which includes all the elements. The new and original creation enhances the sophistication of the whole plot.
  • 共7页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:JW Office, Shanghai, China / YAOJUN
    下一篇:Swedbank / 3XN

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目