办公

Swedbank / 3XN

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢3XN将以下内容授权建筑共享平台发行: Appreciation towards 3XN for providing the f...


非常感谢3XN将以下内容授权建筑共享平台发行:
Appreciation towards 3XN for providing the following description:
All Photo ? 3XN (By Adam M?rk)
3XN设计的瑞典银行大楼是对其核心价值观“开放、简约、人文关怀”的创新性诠释。强调透明性、北欧式简约风格和动态社会环境的现代办公空间使这些抽象的价值观得以具象化。因此,通过3XN建筑理念的诠释,该建筑大楼直接成为了展示这家财力雄厚的现代银行的“名片”。
3XN’s design for Swedbank is an innovative interpretation of the core values of the organization; Openness, Simplicity and Care – all materialized in a modern office space with emphasis on transparency, Scandinavian simplicity and a dynamic social environment. Thus the architecture is based directly on the organization's profile as at once a solid, financially sound and modern bank interpreted through 3XN's philosophy about behavior and architecture.
[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]

Swedbank / 3XN

优雅的3V设计 An elegant triple-V solution
建筑的主体是褶曲的3V构造,划分出空间,并在瑞典银行新总部大楼内外创造一种亲和民主的环境。3V设计的最大意义在于,与传统的办公环境相比它能提供一个完整的工作空间,员工因此离得更近,各个部门之间的距离更近,更有利于内部沟通、视线交流和知识分享。透明玻璃的外观强调了瑞典银行开放的态度,将光线引入大楼的同时将视线引向外部世界。建筑大楼布局紧凑,总表面面积较小,有利于减少能耗。
The architectural theme is a folded triple-V structure, that breaks up volume and creates an inviting democratic environment in and around Swedbank’s new head office building. First and foremost the triple-v solution means that the employees are located closer to each other on undisturbed working islands than in a traditional office wing. That contributes to shorter distances, good internal communication, visual contact and knowledge sharing between departments. The location of the atria on the outside emphasises the organisation’s extrovert attitude, bringing daylight in and providing a view out from the offices. A compact building is also created with a smaller overall surface, reducing energy consumption.

Swedbank / 3XN

V形的构架贯穿玻璃,由每一楼层的“开放式人行天桥”连接起来,这样不仅缩短了内部距离,而且提供了更大的办公空间,扩充了视野,并为各楼层间带来了多样性。办公楼层以开放和多样化空间为特征,在建筑大楼内营造了一个整齐干净和人性化的健康工作环境。
The legs of the Vs are linked across the atria by open footbridges springing from floor to floor, making them more than internal shortcuts with extra office space and providing visual contact – they also create variation between the floors. The office floors thus feature openness and varying spaces designed to ensure a healthy working environment with a clear, human scale in a large building.

Swedbank / 3XN
Swedbank / 3XN

3V构造划分出空间,在瑞典银行新总部大楼内外创造一种亲和民主的环境。底部两层设有餐厅、会议室和接待室,外观采用透明玻璃,强调半公共职能性和银行对外开放的特点。
The light triple-V structure breaks up volume and creates an inviting democratic environment in and around Swedbank’s new head office building. The two lowest floors have a restaurant, conference facilities and reception area with glass facades, to emphasise their semi-public functions and the organisation’s openness to its surroundings.

Swedbank / 3XN

内部雕塑般的旋转楼梯构成了大楼“枢纽”,成为客户和办公人员的通行道。楼梯的设计方便互动和视线交流,人们可以从不同的角度去审视大楼,还能通过上下楼梯锻炼身体。
底部两层上方即是共7层办公楼的3V结构,在底层构造出半封闭的门廊。外表面的结构是对大楼功能布局的补充,并装饰性地将垂直表面划分成更加紧凑的几何单元。
直接设在公共区上的交易大厅是大楼的核心。大厅密集紧凑的内部构造与其高高地天花板形成强烈的反差效果。

Swedbank / 3XN

Architecture that facilitates interaction and visual contact方便互动和视线交流的建筑
Inside, visitors and staff are met by two sculptural spiral staircases that form the hubs of the buildings. Their design invites them to be used, a means of architecture facilitating interaction and visual contact plus the opportunity to see the building in a different perspective – and providing exercise.
The triple-V structure with up to 7 floors of offices is built over the two lowest floors, creating a partially covered portico, where it extends over the base. The division of the facade complements this functional arrangement and decoratively breaks up the vertical surface into more compact geometric units.
  • 共3页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 3
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:专题推广——毕路德办公设计专题
    下一篇:K-POP Curve / Moon Hoon

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目