办公

K-POP Curve / Moon Hoon

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

Moon Hoon是韩国很有辨识度的建筑事务所,这是他们的最新作品,在街角脱颖而出的音乐公司曲线楼。 非常感谢Moon Hoon将以下内...


Moon Hoon是韩国很有辨识度的建筑事务所,这是他们的最新作品,在街角脱颖而出的音乐公司曲线楼。
非常感谢Moon Hoon将以下内容授权建筑共享平台发行:
Appreciation towards Moon Hoon for providing the following description:

K-POP Curve / Moon Hoon

Baekhyeon洞以咖啡街道为分界线,两边几乎呈现对称分布。周边建筑根据功能进行细分。底层为商业区;一、二层为住宅区。K-pop通过多样性的结构和材料在这一片极其单一的建筑海洋中脱颖而出。建筑大楼是一家IT公司旗下的音乐公司,坐落在街道的拐角处,与Baekhyeon洞其他未能充分利用地理优势的普通单调建筑物形成了强烈反差。
Baekhyeon-dong is divided in almost equal parts by its main café street. The buildings in the surrounding areas are similarly subdivided by their function; the lower and ground levels are commercial, and the first and second levels are typically residential. Amidst this sea of homogeneity, these structures engage in a quiet struggle for distinction, through the variation of form and materials, Of these, the building at street address number 582 is a music agency owned by an IT company. Sitting at a fortuitous corner, it serves as a rare contrast to the numerous other constructions in Baekhyeon-dong that fail to make the most of their locations.

K-POP Curve / Moon Hoon

该项目的设计十分自由,业主仅提出了两个要求:成为整片区域最引人注目的建筑;顶部空间必须足够宽敞用来举办聚会。建筑师最大的关注点是放大建筑的特性和边角设计,形成通向建筑顶层的流畅的自然线条。经过仔细考量,我选择了曲线墙壁来实现这一构想。曲线的设计不仅能让两面独立的墙壁成为连续的整体,还能让两旁的街道看起来成为一体。建筑展现其特殊设计的同时和谐融入周边环境。平台嵌入曲面,旁边的楼梯可以到达平台。这样,阶梯变成了面向街道的坐席区。
The project was pretty much unrestricted, apart from the two requests: to create the most outstanding building in the entire region, and to make the rooftop spacious enough to accommodate parties. My biggest concerns for the project were to maximize its character, corner, in the most impressive manner possible, and to create a natural flow of circulation leading up to the structure’s rooftop. Amongst a variety of options, I chose to go with curved walls, which created the illusion of two-side walls forming a continual whole, as well as two different roads appearing as one. The resulting scene played out have a unique design, as well as linking the building to its context. A stage was inserted into the curved surface, next to the stairs climbing up to and above it, here moulding the streets into seats for the audience and the staircase as alcoves.

K-POP Curve / Moon Hoon
K-POP Curve / Moon Hoon
K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 地下层 Basement

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 地下庭院向上看 Viewing from the courtyard

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 通往地下层的楼梯 Stairs leading to basement

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 地面层 ground floor

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 地上交通空间 Stairs above the ground

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 二层 Second floor

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 二层 Second floor

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 二层外观 Second floor facade

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 上层交通流线 “Transport flow lines" above the ground

K-POP Curve / Moon Hoon
↑ 仰视灯光效果 Lighting effects viewing from low angle

K-POP Curve / Moon Hoon
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Swedbank / 3XN
    下一篇:La Maison Des Fondateurs / BIG

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目