办公

Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT(2)

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦] ▽ 1F 多功能独立零售区 ▽ 1F 多功能独立零售区 活力地下层 在办公空间中,地下层往往会因为其交通方式的不便而具有劣势...


[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]

▽ 1F 多功能独立零售区
Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

▽ 1F 多功能独立零售区
Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

活力地下层
在办公空间中,地下层往往会因为其交通方式的不便而具有劣势,在远洋新干线We+项目中,为了避免地下空间的不便,建筑师将通往地下的楼梯间整体喷成了明快的黄色,在具有强烈引导性的同时也激发了原本消极空间的活力。明黄色的楼梯间在地下层出口处打开,形成大台阶,作为该联合办公空间为入驻团队提供的小型宣讲和活动发布场地。地下层的公共部分还设置了“猫洞”空间和“睡眠舱”空间,供入驻团队交往、放松和短时休憩所用。
In most office space case, underground level is considered disadvantaged for its geographic inconvenience. However, in this project, the stairway that leads down to the underground level is painted entirely in a bright yellow, which provides strong visual guiding as well as vitalises the formerly-negative space. The yellow staircase opens up at the entrance of the ground level, turning into large steps down into a presentation space for the occupant teams to hold information session or launch projects. The public space on the underground level also contains programe such as “cat cave” and “sleeping cabin” , for the teams to socialise and relax.

▽ 地下层
Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

▽ 地下层会议室与猫洞
Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

二层独立办公区
空间首层作为“展示”的建造语言被向上延伸:通往二层独立办公区的楼梯间被悬吊的黄色钢架填充,钢架在提供了楼梯间围护结构的同时,还在楼梯间顶部产生了一个小小的半透明冥想空间,用来帮助入驻团队打开脑洞,这同时也成为了该联合办公空间设计中的一大亮点。
空间建构上,建筑师通过植入小盒子的方式来界定该办公空间中更为私密的会议室和办公隔间:欧松板家具组合限定了位于二层和地下层的会议室空间;而独立办公隔间则是由两米四高的透明玻璃分隔而成。隔间内采用明亮颜色的地面也加强了“植入”这一概念的表达,同时,这种与原有墙体分离的植入家具的设计方式也从另一面暗示了联合办公空间的即时性、灵活性和可变性。
The language of “exhibition” on the first level spreads out upwards: the stair space leading to the second level is occupied by suspended yellow steel frames. These frames forms into the railing structure and extends to the top of the staircase- – a small translucent meditation space for the teams to organise thoughts and open up mind. It is also a catching point in this design.
Those more private spaces, such as meeting rooms and office cubicles, are defined by a method of inserting small boxes: Modular furniture made of OSB materials restricts the office spaces on the second and underground level; independent office cubicles are divided by 2.4-metre-high transparent glass. Bright-coloured floor are used to emphasise the idea of “insertion”, while this method, furniture detached from original walls, also imply the Immediacy, flexibility and variability of this co-working space.

▽ 通往二层的楼梯间
Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

▽ 二层独立办公区
Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

▽ 二层独立办公区
Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

▽ 二层独立办公区
Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT


Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT

MORE: MAT Office


  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Rock House by a21stud?o
    下一篇:Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目