办公

Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

来自C.F. M?ller Architects的分享,更多精彩 C.F. M?ller Architects on Jianzhutu...


来自C.F. M?ller Architects的分享,更多精彩 C.F. M?ller Architects on Jianzhutu.com。
Appreciation towards C.F. M?ller Architects for providing the following description:
这是一座为800名雇员设计的综合办公建筑,它由几组不同层数的体量组成,之间通过一系列的室外空间,如中庭、庭院、平台、屋顶花园等相互连接。这种建筑体量和室外空间的组合营造出城中城的感觉。整座建筑的四周被运河和湖泊包围,建筑本身构成了进入丹麦阿尔路斯新区的水岸景观。
The office complex for about 800 employees resembles a varied flotilla of buildings at different levels, which are connected by a series of outdoor spaces like atria, courtyards, terraces and roof gardens.
The mixture of office buildings and outdoor spaces creates the impression that this is a town within a town. The complex, surrounded by canals and lakes on all four sides, forms the entrance to the new, urban district on the waterfront in Aarhus, Denmark.

▽从道路看建筑,view form the street
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

▽从水面看建筑,view from the water
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

▽室外空间,outdoor space
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

简洁而优雅
几座独立的建筑体量层数从1层到12层不等,包括办公空间,展示空间,摄影工作室,观演厅,餐厅以及3层的地下停车场,后者可以容纳450辆汽车、400辆自行车,除此之外还有一部分低于街道平面的卸货区。
南北的横向立面具有鲜明的凹凸感,运用来自西西里岛的天然石料,将一个个深凹的窗口分隔开来。与东西方向简洁通透的玻璃立面形成鲜明的对照。这种天然的石材同样用于室内,出现在楼梯、地板甚至墙面和家具上。它与深色的橡木及浅色的金属相搭配,制造出精致微妙的材质和色泽的对比。
整座建筑使用海水冷却及太阳能系统,能耗比建筑规范中要求的最低要求低50%。
Simple and elegant
The individual buildings vary from one to twelve storeys. The complex contains office space, showrooms, photo and film studios, an auditorium and a generous canteen-restaurant area, plus a three-storey car park with space for 450 cars, 400 bicycle racks and goods reception zone below street level.
The latitudinal south and north fa?ades have distinctive reliefs, created in natural stone from Sicily, which frame deep window niches. These fa?ades contrast sharply with the simple transparent glass fa?ades framed by natural stone to the east and west. Natural stone is also featured indoors – on stairs and floors, and even as wall covering and furniture. It is combined with dark oak and light metal surfaces to create a refined interplay of colours and textures.
The office complex uses sea-water cooling and solar energy and is planned as a low energy class 2015 building, i.e. energy consumption will be 50% lower than the minimum requirements stated in the building regulations.

▽立面对比,the contrast between different facades
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

▽天然石材的地面,the staircase made of the natural stone
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

▽石材用于室内装饰,the interior decoration created by same stone
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

▽太阳能板,solar energy panels on the roof
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

▽能源系统示意图,energy system diagram
[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]
Bestseller office complex by C.F. M?ller Architects

多样化的空间
建筑设计的焦点是一条内部的“街道”,它与室内的“广场”相结合,后者横跨在将建筑的入口层平面一分为二的道路上方。从“广场”可以进入公共的观演厅、会议室以及模拟的商店区。结合楼梯以及两层楼层的走廊,整个空间可以聚集500-1000人,能够安排大型的时装秀和会议等活动。
建筑入口的形状像一座桥梁,在门厅处可以看到上方3层高的空间。通过内部的街道,能够看到室外绿色的平台和屋顶花园,这样的室外空间共有10个之多。道路的尽头是用餐区,餐区分为诸多部分,有不同的氛围、大小及隐私程度,工作人员可以根据需要来选择。用餐区与室外的平台相连通,不仅如此,从这里还可以通过2号码头前往新开发的运河。
A diversity of spaces
The focal point of the complex is an internal “street” with a central indoor plaza laid over a road passage which splits the building's ground floor into two halves. From the plaza there is access to a communal auditorium, meeting facilities and experimental store environments. Somewhere between 500 and 1000 people can gather on the plateau, stairs and balconies to attend large fashion shows and meetings.
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Beijing Yuanyang Express We+ Co-working Space by MAT
    下一篇:SUPER TOMATO's Office by SUPER TOMATO

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目