办公

Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

来自OOIIO Architecture的分享。 Appreciation towards OOIIO Architecture for...


来自OOIIO Architecture的分享。
Appreciation towards OOIIO Architecture for providing the following description:
马德里荷斯市政府想要重新利用这座位于“Manchega”片区废弃的医护中心,OOIIO在市政府组织的公共设计竞赛中拔得头筹。
The municipality of Madridejos wanted to rehabilitate a former health center that had been abandoned in this “Manchega” locality and organized the ideas competition for it.
▽ 主立面,the main entrance
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
▽ 从街道看建筑,view from the street
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
这座建筑被用于推动当地的就业和创意产业发展,其中包括多家企业办公室、联合工作区、会议室、展示区、管理区及供用户互动的休闲区。
The building will now be aimed for promoting employment and the creation of new businesses in the area, with several offices for entrepreneurs, areas of co-work, meeting rooms, exhibition areas for presentations, management and relaxation area and interaction for users.
▽ 办公室和走廊,offices and the corridor
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
▽联合工作区,co-working area
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
▽(左)站在楼梯上看休闲区,(右)楼梯;(left) view standing on the staircase to the relaxation area, (right) detail of staircase
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
OOIIO的方案是在修复老建筑的基础上,通过各种策略加强建筑的可持续性、可达性,并控制造价。建筑师通过尽可能保留老建筑中可以继续使用的构件,让工程更加经济高效。
建筑内的日常活动围绕原有的两个院落展开。OOIIO的方案是将原有的隔热性能不佳的立面拆除,通过在内部建造一层墙体提升建筑的保温性能,同时建造镂空的砖砌表皮来隔绝当地强烈的日晒,并为室内营造奇妙的光影效果。另一方面,建筑师增大窗户的面积,并开设天窗,尽可能多地引入自然光线。但因为当地冬夏温差较大,窗户的大小也要有所控制。这座被动式节能建筑的可持续性策略还表现在其他几个方面,例如经过改进的空调系统可以照顾到建筑的各个角落。
The OOIIO′s winner proposed project is based on the recovery of the old building through strategies that enhance their sustainability, accessibility and maintenance economy. Trying not eliminate the things that work on the previous building, so that intervention ties to be as most economical and efficient as possible.
The daily activity now will happen around the two existing patios, promoting the relation with natural light and gardens. OOIIO proposes the elimination of the old facades, which does not have adequate insulation conditions, broadly reinforce the insulation of the building with important contributions of insulating interior wall linings, along with a strategy to protect against the intense sun that is suffer on this area through a double facade made by a lattice of brick, which avoids direct sunlight in vertical facades and keeps some shadow over the several holes. On the other hand the new building increases much the size of the windows to introduce as much natural light as possible to the interior, including through skylights on deck, but keeping that windows sizes always under control, not too big, due to the extreme weather of the place, very hot in summer and very cold in winter. Sustainability strategy is completed by passive architecture with active elements such as an air conditioning system tech, fully renovated, able to acclimatize for sectors every corner of the building.
▽ 从院落看向室内,view from the patio to interior
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
▽ 院落,the patios
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
▽ 外立面细部,detail of fa?ade
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]
▽ 从室内看立面构造,view from interior to the brick wall
Entrepreneur Offices by OOIIO Architecture
新的建筑回收并复活了老的建筑,成为马德里荷斯的一处地标。更为重要的是,它赋予了这座城市新的价值:你可以在这里打造属于你的未来。
A new building recycling an obsolete one. A representative and symbolic place for Madridejos, important to project its image as a town where you can build your own future.
Team: Joaquín Millán Villamuelas, Jesús Reyes García, Magdalena Polvorinos Caeiro, .
Location: Madridejos, Castilla La Mancha, Spain.
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:VELUX China Office
    下一篇:One House Interior Design Office by The One House

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目