办公

Citylights by Dominique Perrault Architecture

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢 Dominique Perrault Architect 予分享以下内容 。更多关于他们:Dominique Perrault...


非常感谢 Dominique Perrault Architect 予分享以下内容 。更多关于他们:Dominique Perrault Architect on Jianzhutu.com
Appreciation towards Dominique Perrault Architect for providing the following description:
由建筑师Badani和Roux-Dorlut设计的The Pont de Sèvres大楼建于1975年,高密度的塔楼群孤独地耸立在河边,在过去的40年中见证着周边荒芜的城区一点一点被现代建筑填满。本次的改造设计正是利用了这种“孤独感”,将其转化为能促进社会经济和提升城市风貌的资产。改造后的建筑被赋予了新的名字 – “城市之光”,也暗示着建筑为城市带来众多积极影响。
The Pont de Sèvres Towers, renamed Citylights following a complete re-structuring, were built in 1975 by architects Badani and Roux-Dorlut. Bearing witness to the era’s architectural modernity, they stood high and dense in the midst of a barren urban territory. The re-structuring turned this sense of “isolation” into an asset, on a socio-economic as well as an urban level. The project we conducted is a renovation, re-structuring and an unveiling of the towers’ self-evident resources.
▽ 建筑,河流与城市,building, river and its surrounding area ? Vincent Fillon / Dominique Perrault Architecture /Adagp
Citylights by Dominique Perrault Architecture
如今,紧邻建筑的地铁站让建筑和四通八达的大巴黎交通网络相连,拉近了建筑与城市中心的距离。建筑成为了巴黎向外扩张的成果之一。经过改造的建筑有了全新的外貌和形态,进一步加强了其对周边环境的影响力。
The site is now very well connected to the public transport system, with a métro stop right outside the building, and the Grand Paris network, whose stations are now all connected to the Pont de Sèvres Towers, placing them at the heart of the city. The towers are therefore an integral part of Paris’s recent expansion towards Grand Paris. In addition to their strong territorial impact, these elements have transformed the buildings’ morphology and mutation.
▽ 建筑区位,location
Citylights by Dominique Perrault Architecture Citylights by Dominique Perrault Architecture
▽ 建筑和远处的巴黎城区,building and paris in the background ? Vincent Fillon / Dominique Perrault Architecture /Adagp
Citylights by Dominique Perrault Architecture

开放的园区 An open, sheltered campus
建筑不再脱离于环境而存在,网格状的步行系统将建筑和附近的Trapèze新区连接起来。无数新建、改建的办公楼和住宅让新区充满了活力,丝毫不见往日雷诺工厂搬迁后衰败的气息。
While the towers were originally cut off from their environment, they are now entirely and organically linked to it, through a grid of pedestrian routes connecting them to the new Trapèze district. There, the wasteland of the former Renault factories has now been replaced by office and residential buildings, both new and refurbished.
▽ 建筑与周边通过室外园区相连,building connect to the surrounding through a grid of pedestrian routes
Citylights by Dominique Perrault Architecture
▽ 建筑所在区域建满了办公楼和公寓,building and the surrounding area ? Vincent Fillon / Dominique Perrault Architecture /Adagp
Citylights by Dominique Perrault Architecture
Citylights by Dominique Perrault Architecture
Citylights by Dominique Perrault Architecture
建筑前的大广场,交错的步行道和夹杂其中的小花园,一系列开放空间模糊了建筑外部空间和城市的界限,建筑成为城市了不可忽视的组成部分。而建筑首层总共53000平方英尺的接待、交通和公共交往空间作为建筑开放而稳固的基础,打造了一个适应现代社会的工作环境,让三座塔楼群牢牢地扎根于城市中。
We conceived a range of spaces in order to open the project to the outside: a large plaza in front of the towers, passageways on the sides, and gardens. The project is now physically anchored in the city. The 53,000 square feet space that was created on the ground level connects the towers to their environment and roots them into the urban space of the city. With the reception areas, walkways and communal spaces, we are offering a new type of work environment, fit for today’s world.
▽ 建筑外的开放空间,open spaces facing the city ? Vincent Fillon / Dominique Perrault Architecture /Adagp
Citylights by Dominique Perrault Architecture
Citylights by Dominique Perrault Architecture
Citylights by Dominique Perrault Architecture
Citylights by Dominique Perrault Architecture

逐渐展示的优点 An unveiling process
The decision to rehabilitate large architectural projects such as this one is based on a contemporary logic steeped in efficiency and reality. These projects possess undeniable design and geometrical qualities. The hexagonal floor plan, for instance, with its central core serving floors of offices, offers 360° views of Paris and its Western suburbs. All of the work spaces receive direct daylight, and the open offices are narrow so that no more than twelve people are ever visible from any given point. The architecture of the buildings is denser than it would be, had they been conceived nowadays. Our goal with this project therefore consisted in unveiling these assets.
  • 共4页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:House B by Studio AUTORI
    下一篇:Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目