办公

Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢 C+ Architects 予分享以下内容 。更多关于他们:C+ Architects on Jianzhutu.com Ap...


非常感谢 C+ Architects 予分享以下内容 。更多关于他们:C+ Architects on Jianzhutu.com
Appreciation towards C+ Architects for providing the following description:
在北京半壁店1号文化创业园深处,一栋拥有U型玻璃立面的2层小楼,是C+ Architects新近完成的一个厂房改造项目。新办公空间可容纳30-50人同时工作,并在原本开敞的建筑里创造出了一个全新的交通秩序以及尽可能多的用以讨论、休息的自由空间。
In the Depth of Banbidian No.1 Cultural Industry Park, Beijing, a U-shaped glass facade 2-story building, which is a plant renovation project recently finished by C+ Architects.
The client is an Internet company, in addition to the basic needs of accommodating 30-50 staff working together, they want the architects to create a new traffic order and sufficient space for people resting and discussing freely in the original open space architecture.
▽ 建筑外观,external view
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa

“楼梯光间” “Glowing Staircase”
由于主入口附近的L型旧楼梯无法满足业主对于公司前台区域诉求,建筑师的首要任务就是重新定义室内垂直交通,因此整体方案概念的出发点,即通过设定一个焦点——直行单跑楼梯——重新划分建筑内部的空间与功能。
Since the L-shaped old stairway nearby the main entrance cannot meet the client’s demands of reception area, the primary task of the architects is to redefine the indoor vertical traffic. As a result, the key element of the overall program’s concept, namely by setting a focal point “a straight-run stairs” redrawing space and functionality of the whole building.
▽ 室内空间的焦点-直行单跑楼梯, the straight-run stairs
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa
新楼梯位于整栋建筑内部的视觉中心处,被两片U形玻璃墙夹在中间,其上方为一6.2米长、1.1米宽的天窗,日间,天光洒下来,经过U型玻璃的漫反射,办公空间里诞生了一个温暖、明亮的“楼梯光间“。横跨三榀屋架的天窗通过其石膏板隔墙里的钢龙骨与原有屋架里的角钢焊接形成了结构支撑,同时对已经发生形变的屋架起到了一定的保护作用。
The new stairs placed at the internal visual center is sandwiched between two sheets of U-glass walls, above which there is a skylight of about 6.2m in length and 1.1m in width. During the daytime, while sunlight spilling down, a warm and bright “Glowing Staircase” has been achieved in the office space through the reflection of translucent glasses.
The skylight spanning three roof trusses eventually became a supporting structure by welding strut channels in new gypsum board partitions with steel angles inside the original trusses, this structural design also provides a certain protection to the deformed roof.
▽ 阳光下的楼梯空间,staircase
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa
▽ 天窗、石膏板隔墙及钢龙骨,skylight, gypsum partition and steel joist
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa
围绕着“楼梯光间”有一条回形交通流线,在其四周根据使用需求划出了或私密、或公共的功能分区。一层西侧安排了相对私密的总经理办公室、封闭会议室及生活功能区,东侧是相对开放的办公区、会议讨论区及休闲区;二层南侧为若干行政管理人员办公室,北侧则是开敞办公区;建筑东侧的独立狭长空间,可进行小组讨论或小憩。作为“交通枢纽”,楼梯最终又把不同分区有序、高效地组织起来。
The “Glowing Staircase” is surrounded by a looping traffic flow; furthermore both private and public functional divisions are set aside based on usage requirements.
The arrangement on west side of the first floor, such as general manager office, conference room and a set of living areas, is relatively independent; while east side is open for people co-working, meeting and entertaining. On south side of the upper floor there are several separated administration offices and other part is open working zone. Besides, the extended space on the eastern side of construction can be used flexibly for rest or group discussion.
As a "transportation hub", the stairs ultimately organized different divisions in an efficient manner.
▽ 剖面,以楼梯划分的室内空间,section, the staircase as a "transportation hub"
Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Pa
  • 共3页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 3
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Citylights by Dominique Perrault Architecture
    下一篇:de Alliantie HQ by Studioninedots

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目