办公

韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects(2)

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

▼ 中庭空间,可以看到不同楼层的活动,atrium where activities in different levels could be revealed [建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦] ▼ 模型展示立面...


▼ 中庭空间,可以看到不同楼层的活动,atrium where activities in different levels could be revealed
韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]
韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
▼ 模型展示立面后的通高中庭,采用线性系统,视线通透,model showing the multi-level atrium behind the fa?ade in liner system, enhancing transparency of the space

韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
▼ 分解轴测图,三座实验翼楼从主体块伸出,exploded axon showing the three lab wings extending from the main volume
韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
▼ 剖面图,立面后的通高中庭,section showing the multi-level atrium behind the facade
韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
设计全面考虑了节约资源、能源高效利用和环境管理等方面,致力于达到LEED金标这一最为严格的韩国可持续认证标准,同时满足员工健康和教育的需要。此外,建筑师还利用屋顶平台、庭院等多种手段增加自然光照和通风,创造了一个高质量的工作环境。建筑中使用的可持续设计手段还包括绿色屋顶、回收再利用材料和发泡楼板,后者让混凝土用量减少了百分之三十。总的来说,建筑的选址、空间质量以及科技创新共同展示了Kolon在可持续发展方面的投入和信念。
The performance of the building was approached as a holistic concept encompassing energy efficiency, resource conservation, and environmental stewardship, working in concert with education and employee health and wellbeing. Along with goals for LEED Gold and the most rigorous sustainability certification in Korea, the project focuses on the quality of the work environment through roof terraces, courtyards, and other measures that increase access to natural light and air for employees. Other sustainable measures include: green roofs; recycled materials; and utilizing a bubble deck slab that reduces the amount of concrete used by 30%. Together, the building's siting, spatial qualities, and technological innovations express Kolon’s investment in and commitment to sustainability.
▼ 总平面图,site plan韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
▼ 一层平面图,first floor plan韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
▼ 二层平面图,second floor plan / 三层平面图,third floor plan韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects 韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
▼ 六层平面图,sixth floor plan / 九层平面图,nineth floor plan韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects 韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
▼ 立面图,elevations韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
▼ 剖面图,sections韩国Kolon公司及研发总部 / Morphosis Architects
Street Address: Magok Industrial Park
Client: Kolon Industries, Inc.
Size
Phase 1: 821,286.36 ft2 / 76,300 m2 (phase I)
Phase 2: 242,220.28 ft2 / 22,503 m2 (phase II)
Program: Corporate headquarters, offices, and research center including labs, meeting suites, exhibition space, brand shop, cafeteria, library, lecture rooms, and other support facilities
Design: Nov 2013 – Nov 2015
Construction: June 2015 – Mar 2018
Type: Commercial
LEED: Gold (expected)
Drawings: Morphosis Architects
English text: Morphosis Architects
Chinese text: gooood


  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:纽约+东京的混合体 – Conde de Casal联合办公空间,马德里 / Iz
    下一篇:首尔清潭洞"三月兔"混合功能建筑 / Kim Dong-jin与L’EAU desi

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目