办公

意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢 Fabio Fantolino 予分享以下内容。Appreciations towards Fabio Fantolino f...


非常感谢 Fabio Fantolino 予分享以下内容。Appreciations towards Fabio Fantolino for providing the following description:
设计师Fabio Fantolino巧妙地利用优雅和质朴,传统和科技以及光和影之间的对比,创造了一个复杂而精美的空间,使这家知名跨国公司的行政办公室旧貌换新颜。
To give a new face to the executive offices of a known multinational, Fabio Fantolino plays on the contrasts between elegance and austerity, tradition and technology, reflected in the use of opposing materials, shapes and volumes, lights and shadows that contribute to a sophisticated and elegant design.
▼ 室内一览,overall view of the interior意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
人们走出电梯后会来到一间小巧的等候室,从这里可以看到连接不同功能区域的长廊。等候室被设计成了一座凹室,三面由黑色墙壁围绕,一半由超级镜面钢,一半由暗色木材构成。墙上设有长长的木架,需要的时候可以作为长椅使用,上方有射灯照明。浅色的地面和天花与深色墙面相对,使空间的颜色保持平衡。
Once you cross the threshold of the lift there is a small waiting room from which you can see the long corridor that connects the various functional areas of the plan. The waiting room is configured like an alcove, bordered on three sides by black walls, half in super mirror steel, half in dark Valchromat: on walls there is a long wooden shelf that sometimes becomes a bench lighted by spotlights. Light materials on floor and ceiling color-balance the scene.
[建筑图jianzhutu.com支持自助投稿啦]
▼ 凹进的等候室,墙面一半为镜面钢,一半为黑色木材,alcove waiting room, half of the wall is mirrored steel, half is dark Valchromat意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
长廊连接会议室和办公室的入口,呈不对称设计。行政办公室和会议室一侧的墙面由美国胡桃木和边缘被切割成弧形的透明落地玻璃组成,内部朴素的标准办公空间一览无余。办公室的门由暗色木材制成,打断玻璃墙面,悬伸在空间之中。走廊的另一侧设置一道长墙,与办公室立面优雅的弧线和木材形成鲜明对比。墙面上开有规则的长方形壁龛,内部由LED等照亮,象征着公司的技术职责。
The corridor, from which the meeting rooms and offices have access, is designed asymmetrically: the executive offices and meeting rooms stand in a wall covered with american walnut where hyperbolic cuts in transparent glass show the austere and calibrated workspaces’ interior. In turn, the transparent glass walls are interrupted by the entrance gates as rigid and over hanging volumes in dark Valchromat. On the other side a linear wall contrasts with the elegance of the curves and the wood and follows the path: it presents regular and squared niches lighted by LEDs, referring to the technological vocation of the company.
▼ 长廊两侧不对称,一侧为木材和玻璃围合的办公空间,一侧为设有壁龛的深色墙壁,asymmetric corridor, on one side is office space enclosed by wood and glass walls, on the other side is a dark wall with niches意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
▼ 木材表面为条纹图案,深色门板将玻璃打断,形成办公室入口,strip pattern on the wooden wall, the dark doors interrupt the glass to form office entrance意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
▼ 透过形状优雅的玻璃可以清楚看到办公室内的景象,office interior could be seen through the hyperbolic cut glass意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
工作空间与深色的走廊空间不同,主要采用白色材料,形成明亮舒适的办公环境。项目中充满了与五十年代相关的印记,从Phanto扶手椅到会议室中由Fabio Fantolino设计的办公桌,后者的厚木板桌面由独具特色的弧形木制桌腿支撑。
Within the workspace the white dominates and contrasts with the darker tones of the corridor. References to the '50s run along the entire project: from Phanto armchair to the tables of the meeting rooms, designed by Fabio Fantolino where a rigid plank fenix is supported by a soft and stylized wooden leg.
▼ 会议室主要为白色,内设带有复古气息的会议桌,the interior of the meeting room is dominated by white, table refers to the 50s意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
▼ 办公室室内,office interior意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
▼ 卫生间,washroom意大利MEGADYNE办公室 / Fabio Fantolino
灯光设计是强调空间对比的元素之一。入口到会议室空间的照明由嵌在突出体块内和沿天花设置的射灯提供,等候区墙壁上则装有Fabio Fantolino设计的壁灯,照亮放有坐垫的休闲区,创造出舒适而精致的氛围。设计师平衡了空间中的对比元素,创造性地将功能和形式、科技和传统、现在和未来、极简和装饰、静止和变化融合在一起,完成了这个温暖而精致的办公空间。
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:运动办公两不误 – 西班牙Handisports总部 / SERRANO + BAQUERO
    下一篇:捷克极简主义实验房ZEN-House / Petr Stolín Architekt

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目