办公

清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-03-02 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢 大成设计 予分享以下内容。Appreciations towards Dacheng Design for providing...


非常感谢 大成设计 予分享以下内容。Appreciations towards Dacheng Design for providing the following description:
位于福大怡山创意园内,大成设计办公室充分发挥工业厂房高挑开阔的特点,依循室内建筑的设计理念和传统的民居文化,赋予空间新的特性,营造出一个安静而温暖的办公空间。
Located in Fuda Yishan Creative Park, Dacheng Design office makes full use of the high and open characteristics of the industrial plant and follows the design concept of interior architecture and the traditional residence culture to give the space new features and create a quiet and warm office space.
▼ 安静而温暖的办公空间,quiet and warm office space清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design
正对着临街大门,前台宽敞明亮。灰色背景墙和水泥地板,浅色调的陶砖、木桌,凝练几笔,表达出大成简约极致的设计理念。
Facing the street door, the reception desk is spacious and bright. The grey background wall and cement floor, the light colored ceramic bricks and wooden tables: the concise design style expresses the ultimate and minimalist design concept of Dacheng.
▼ 明亮的入口和前台,bright entrance and reception清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design
在建筑材料的使用上,气质朴实的硅酸钙板,展现出沉静的形体力量。而设计师朋友刚从美国运回的一批枕木,恰好成为铺设桥廊的最佳材料。旧办公室保留下来的陶砖作为一种传统的建筑材料,则在此被巧妙地运用成墙体隔断,既与现代新材料形成有趣的对话,镂空的圆孔又引发了人们向内窥探的欲望。
As for the use of building materials, the plain calcium silicate board shows quiet body strength. While the designer’s friend had just transported a batch of sleepers from the United States and the sleepers happen to become the best material for laying the gallery. The ceramic bricks retained in the old office, as a kind of traditional building materials, are cleverly used as the wall partition, which not only forms an interesting dialogue with modern materials, but the hollow round holes inspire people’s desire to pry inward.
▼ 前台边的墙面采用圆孔陶砖,与内侧空间形成视觉联系,the wall beside the reception is composed of ceramic bricks with round holes, creating visual connection with the inner space
清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design
▼ 枕木铺设的桥廊,古朴而宁静,sleepers paved gallery, providing quiet and rustic feeling
清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design
清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design
空间的布局上,借鉴了传统民居院落式的建筑特点,在满足办公需求的同时,创造和美融洽的生活化空间。
The layout of the space has referred to the architectural features of the traditional residential courtyard style, which not only meets the office needs, but also creates a harmonious and beautiful living space.
▼ 平面图,plan
清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design
曲径通幽,藉由一道细窄的桥廊,人们得以进入宽敞通透的办公区。员工上下班时经过桥廊,互相问候礼让,增进彼此的感情。桥廊与砖墙之间,增加了一座灰色板墙作区隔。板墙在有窗户的地方分割开来,通由办公区的入口则与窗户平行相错,这样既达到闹中取静的效果,又保证了自然光和风的进入。另外,入口窗户与开放式办公区尽头的窗户又形成了纵向采光,最大限度地将自然光引入室内。
The winding path leads to a secluded quiet place. Through a narrow gallery, people can enter the spacious and well-lighted office area. The employees pass the gallery when they get to work and leave the office. They will greet each other and show comity here to promote each other's friendship. Between the gallery and the brick wall, a grey siding wall is added for segmentation. The siding wall is divided near the windows, and the entrance of the office area and the windows are paralleled and staggered, so as to not only achieve the quiet effect, but also ensure the introduction of natural light and wind. In addition, the windows at the entrance and the windows at the end of the open office area also form vertical lighting, to maximize the introduction of the natural light into the room.
▼ 廊桥尽头连接办公空间,通过灰色板墙分隔,两侧开口错位,gray siding wall separates the gallery and office space, openings on the two sides are staggered清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dacheng Design
办公区动线分明。独立办公室采用传统民居坡屋顶的形式,开放式办公区则表达了庭院的意象,台阶在两者之间形成了过渡。三座房子依势而建,分隔成6间独立的办公室以满足董事和行政办公需求。办公室对应的横向窗户所引入的自然光线、错落的排列方式,规避了单一结构的枯燥和乏味,呈现出秩序和多元之间灵活转换的丰富性和趣味性。
The office area has clear moving lines. The independent office adopts the form of traditional residential slope roof, and the open office area expresses the image of the courtyard, while the steps form a transition between them. The three houses are built on the basis of the landform and are separated into 6 separate offices to meet the office needs of the directors and the executives. The horizontal windows of the office introduces natural light and adopts the scattered layout in such a way that avoids the dullness and boringness of single structure, and shows the rich and interesting flexible conversion between good order and diversity.
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fránek
    下一篇:林中工作室 / Selgascano

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • 科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

      科研的进阶式—电子科大科研实验楼设计

    • 林中工作室 / Selgascano

      林中工作室 / Selgascano

    • 清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

      清心静意 – 福建大成设计办公室 / Dac

    • 捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

      捷克LIKO NOE生态办公楼 / Zdeněk Fr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 办公栏目