新建筑

轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-02-24 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢 Stolon Studio 予分享以下内容。 Appreciation towards Stolon Studio for p...


非常感谢 Stolon Studio 予分享以下内容。
Appreciation towards Stolon Studio for providing the following description:

建筑设计
Architecture
Rockbourne Mews 是一个城市闲置地段再开发项目,三栋包括生活和办公的房屋围绕一片多功能室外公共庭院,形成了这个小小的可持续发展社区。建筑采用三层玻璃,并在墙面、地面和屋顶设置高性能保温层,保证建筑在获得充足的自然光照的同时,满足人们对于保温隔热的需求。
Rockbourne Mews is a redevelopment of an urban brownfield site with a small sustainable community of 3 live/work houses arranged around a multi-functional shared outdoor courtyard. The buildings create a balance between natural light and thermal performance by using triple glazing as well as high performance insulation to walls, floors and roof.
▽建筑外观,external view of the building
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
基地四周都是建筑,项目需要在有限的预算下,谨慎地处理和相邻建筑的关系,与混杂的周边环境相协调,并且在不破坏私密性和美观的前提下,让每个房间都能享受到光照。
Land-locked on all sides, the architects had the challenge of providing light to each room, without compromising privacy and outlook; in a scheme conversant with its patchwork context, constructed with the sensitivity which accompanies 32 Party Wall Awards, and delivered on an ambitious budget.
▽鸟瞰,与周边区域向协调,bird view, being harmony with the context
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
▽社区入口,进入庭院,entrance of the community, enter the courtyard
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
公共庭院的地面由树脂碎石和花坛拼接成几何形状,与建筑砖柱的位置相呼应。花坛靠近墙面的地方设有脚架,爬藤植物可以沿着脚架向上攀爬,并顺着建筑表面的葡萄架网格向四周蔓延,在立面上描绘出丰富的图案,并为室内提供隐私和遮阳。几何图案在项目图形、织物上均有出现,甚至在业主的婚戒上都有其身影。
The communal courtyard is landscaped with a geometric mix of resin-bound gravel and , connecting back to brick piers. The beds provide footholds from which climbing plants grow, supported on a treillage mesh, which branches across the face of the buildings, tracing out the motif of the elevations and providing privacy and shade to occupants. The geometric pattern features in project graphics, textile-prints and also in the clients’ wedding rings.
▽庭院地面呈几何图样,植物爬上墙壁,geometric pattern of the courtyard landscape, plants climb across the face of the building
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
房屋的底层中部都设有面向庭院的半私密凉廊空间,可以用作入口门厅,露台或者生活空间的延伸,也可以作为中庭供周围房间使用。砖制的飞梁标出建筑入口,未设任何障碍就划分出了私密和公共空间。
Central to each of the open plan ground floors is a semi-private outdoor room / courtyard. This loggia space is multifunctional, serving as a grand entrance porch, an external terrace, an extension to the living space and as an atrium to the surrounding rooms. The flying brick beams of houses, define the boundary of the private and communal space, creating a clear gateway without barriers.
▽凉廊空间,loggia space
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
每座房屋都在基地中占有自己的一席之地,它们采用同样的设计语言,由相同的材料建成。与当地传统的住房不同的是,新建筑的窗墙比很高,整个设计显得轻盈通透。浅色的砖面和玻璃可以反射阳光,使公共庭院即使在冬天也可以获得光照。
[号外:建筑图网Jianzhutu.com支持在线投稿啦]
Each house is tailored to its position on the site, fashioned from the same building fabric, and gathered together using a common design thread. Atypical to a traditional mews, the designs are light and airy, with a high proportion of glazing to solid. The pale ‘stock’ bricks and glazing reflect light into the communal courtyard even during winter months.
▽生活空间,大开窗让阳光充满室内,living space, large window bringing sunlight into the rooms
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
▽室内空间也可获得光照,interior spaces could recieve sunlight as well
轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio 轻盈的森林 – 伦敦Forest Mews住宅 / Stolon Studio
两层通高的三层玻璃窗之间由细长的砖柱分隔,靠二层的构造将其拉牢。建筑师通过3D软件设计了曲面屋顶的钢结构以及定制的砌体支撑,和砖制斜梁精确地连结在一起。屋顶的两端向上抬起,将阳光送入室内,其内侧设置仿佛犰狳盔甲一般的天花,可以将阳光柔和地反射到生活空间。
The large two-storey triple-glazed window openings are framed by slender brick piers, which are braced by the construction of the first floor. The steel structure and bespoke masonry supports over the curved roof were designed in 3D to accurately unite the crafted brickwork geometry of the inclined beams. Lifted in two corners to bring light into the living space, this roof is finished internally with a softly reflective, biscuit-jointed ‘armadillo’ ceiling.
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:荷兰ID大学教学综合体 / Mecanoo
    下一篇:车站变街景 – 沃东加枢纽站改造项目 / ASPECT Studios

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • BMW Vintage Museum by crossboundarie

      BMW Vintage Museum by crossboundarie

    • Coastal Spatial Magician: Avic Zijin

      Coastal Spatial Magician: Avic Zijin

    • Chinese publishing giant Xinhua Book

      Chinese publishing giant Xinhua Book

    • Double Mountains-Batang People's Pr

      Double Mountains-Batang People's Pr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 新建筑栏目