新建筑

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-02-28 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

来自UNStudio对的分享。 UNStudio在北京密云的住宅作品国锐?境界完工,国锐?境界位于北京市密云经济开发区,整个的设计以开放...


来自UNStudio对的分享。
UNStudio在北京密云的住宅作品国锐?境界完工,国锐?境界位于北京市密云经济开发区,整个的设计以开放的空间组织为主,而建筑群内或毗连建筑群的公共空间亦根据此概念展现总体规划,不但与周围的滨水景观互相呼应,更充分发挥所在地的优越地理条件。个体性与社区和谐融合也是建筑物设计重心,项目的连贯性和独立性得以完美地混合及平衡。
The Fairyland Guorui Villa complex is located in the Miyun Economic & Technical Development Zone 1 in Beijing. The site is situated on a plot where two rivers converge, surrounded by natural scenery and mountain views. In order to take full advantage of the location, the layout of the villas follows an open plan organisation.

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

在这建筑总体规划中,每栋独具一格及生活空间的别墅沿着附近河流分布,同时又融入社区空间之中,以形成良好的邻里关系。别墅的幕墙设计营造强烈的内部/外部情况,并综合采用不同组合的外部特征,包括阳台、凸窗、雨篷或露台及屋顶花园。透过几何元素组织塑造出多元性及独特性并重的建筑物,并以不同方式编排这些外部特征,创造了多种类型的别墅。
The public spaces within and adjacent to the complex follow the design philosophy set out in the masterplan and respond to the context of the site in the waterside location. This includes a riverside boulevard and a tree-lined boulevard as well as a grand central garden. The garden landscaping of the whole development corresponds to the surrounding natural environment. To support this pedestrian-friendly outdoor quality for the residents, the vehicular traffic has been kept to a minimum and cars are confined to a central parking location.
Essential to the design approach for the villa development is the combination of individuality with a distinct quality of community. As a result, a mix of consistency and singular identity defines the scheme.
Like sculptures, the individual villas line the mix of orderly pathways and free form structures oriented towards different views of the surrounding natural landscape.

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio
Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

由于对家庭生活的重视,别墅的内部组织结合摩登与传统的生活方式。别墅褢的多种类型及用途的房间适合不同年纪的家庭成员,例如进行家庭活动的共享空间、家庭聚餐及娱乐的地方、私密空间等。室外空间的特色纳入于幕墙设计之中,优化了生活空间的多元性,而窗户、壁龛式阳台及屋顶的灵活运用,在主人私隐与日光、广阔景观和开放空间之间取得平衡。
这些额外的幕墙外部特征把建筑物与周围的景观无缝地连接起来。幕墙弧型表面的轻微扭曲塑造外型的轻度变化,并整合建筑物与景观的连贯性,创造了优美动人的高程韵律。而且幕墙采用了平易近人的泥土颜色,仿如建筑物与自然环境两者的呢喃细语。
Facade design
The architectural masterplan envisions sculptural villas scattered along the riverside, each with its own characteristics and living spaces and embedded in the communal space to stimulate a neighborhood effect. The facades of the villas are designed to create a strong inside/outside condition and in order to achieve this employ different ‘sets’ of integrated features, including balconies, bay windows, canopies or terraces and roof-top gardens. Various arrangements of these features are applied to create different types of villas across the compound, enabling variety and preserving the sense of uniqueness through the organisation of geometric elements.
Through the creation of these base elements, numerous variations are made possible, while keeping an overall balance and consistency throughout the development and enhancing the efficiency in the actual production and construction of the facade.

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

Fairyland Guorui, Beijing, China by UNStudio

Within the organisation of the villas, modern and classical living are combined with respect to family life. The villas offer a variety of rooms for family members of all ages: some communal for shared family activities, some for entertainment and family dining and others for privacy. The incorporation of the outside spaces into the facade design adds further variety to the living spaces, with the directional windows, recessed balconies and the activation of the roof as a living space creating a balance between privacy for the owners and the most possible daylight, wide views and open spaces.
The addition of these facade features further connects the experience of the architecture to the surrounding landscapes. Through slight transformations in shape – created by the slight twisting of the curved surfaces of the fa?ade – rhythm in the elevations is created which adds continuity and further unifies the architecture with the landscape. In addition the clay color of the facade fosters this intrinsic connection between built and natural environment.
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Seashore Library, Bei Daihe, China by Vector Architects
    下一篇:Fangshan Tangshan National Geopark Museum, Nanjing, China by

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • BMW Vintage Museum by crossboundarie

      BMW Vintage Museum by crossboundarie

    • Coastal Spatial Magician: Avic Zijin

      Coastal Spatial Magician: Avic Zijin

    • Chinese publishing giant Xinhua Book

      Chinese publishing giant Xinhua Book

    • Double Mountains-Batang People's Pr

      Double Mountains-Batang People's Pr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 新建筑栏目