新建筑

Poly WeDo Education Institution by Arch Studio

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-02-28 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

非常感谢建筑营设计工作室将以下内容分享给。更多关于他们: 建筑营设计工作室 Arch Studio on . Appreciation ...


非常感谢建筑营设计工作室将以下内容分享给。更多关于他们: 建筑营设计工作室 Arch Studio on .
Appreciation towards Arch Studio for providing the following description:
保利WeDo是保利文化集团旗下的新型儿童教育品牌,旨在挖掘和培养孩子在音乐方面的天赋和潜能,提高综合艺术修养。建筑营应邀设计其位于北京工体北路永利国际商场内的教学空间。如何通过空间设计突破固化的结构限制,实现开放、自由、灵活的现代教学环境,并让孩子与空间产生亲密感,是设计所思考的首要问题。
Poly WeDo is a new children’s education brand of Poly Culture Group, which aims at exploring and developing kids' gift and potentiality in music, and improving their comprehensive art accomplishment. ARCH STUDIO is invited to do the design for their teaching space within Yongli International Shopping Centre in Workers’ Stadium North Road, Beijing. The top issue to be solved while doing the design thinking is how to create an open, free and flexible modern teaching environment which breaks the limits of rigid structure and creates a feeling of closeness between children and the space.
▽ 大厅 Lobby
Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
项目分布于商场一层七个柱跨之间,空间基本结构是框架+剪力墙,总面积约1000平米,并附带约300平米的地下室。建筑营尽量拆除了所有砌块墙体,打通原本封闭的房间,用一条走廊将教室及公共空间进行连接,所有教学空间向商场中庭水平展开,包括音乐教室、私教室、接待厅、剧场和排练厅等。坡折的屋顶延伸至墙面和地面,构成了连续延伸的教室和公共区域。整个教学空间好似一座半透明的“室内村落”,根据使用需求呈现出多样的尺度与质感空间,让孩子在亲切、自然、舒适的环境中演奏和学习。
The project covers the area cross 7 pillars of the shopping center on the first floor. The basic structure of the space is framework + shear wall, it enjoys an area of about 1000㎡and has a basement with an area of 300㎡. ARCH STUDIO removes the concrete block wall as much as possible to open up the closed space; a corridor is used to connect the classrooms to the public space. All the teaching spaces including music classroom, private classroom, reception hall, theatre and rehearsal room, etc. stretch out horizontally to the atrium of the shopping Centre. The slope shape roof extends to the wall and then the floor, which becomes the extension of classrooms and public space. The entire teaching space is like a translucent “indoor village”, which presents spaces of variety of scales and texture according to different needs. It presents the kids an intimate, natural and cozy music playing and learning environment.
▽ 概念图解 diagram
Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
▽ 场景轴测图 diagram
Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
▽ 大厅 Lobby
Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
▽ 中庭剖面图 Section
Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
建筑营引入绿色景观来柔化结构墙体的限制,让教学与自然时刻保持接触。中庭局部拆除了楼板,竹庭院延伸至地下的舞蹈教室、瑜伽教室和办公空间。竹庭院构成入口大厅的景观焦点,同时是上下层交通转换的节点。在教室之间利用墙体的空隙产生景观区,形成室内的“室外”空间。而植物与书架的结合让孩子的阅读与休息轻松、自然的发生。
音乐教室要同时满足隔音和吸音的声学要求。音乐教室墙面均采用了三层中空玻璃进行隔音,吊顶采用木纹转印铝制格栅和铝板,除了隔音处理之外,坡屋顶的形态和格栅的起伏表面也起到混音作用。小剧场由于空间高度有限,因此不设吊顶,仅在人的尺度范围内采用了木质吸音板,在视觉上让空间变高,同时取得良好的声学效果。
ARCH STUDIO introduces green landscape to soften the restriction of structural walls and to keep teaching get in touch with nature all the time. Part of the floor slab of the atrium is removed; the bamboo courtyard extends to the dancing classroom, Yoga classroom and office in the basement. The bamboo courtyard is the highlight of landscape of the entrance hall, and the shift point of traffic of the two floors. Gaps between walls of classrooms are used to create landscape area, thus “outdoor” space are formed in the indoor space. And the combination of plants and book shelves make kids’ reading coexist easily and naturally with rest.
Music classrooms need to satisfy acoustical requirements of sound insulation and sound absorption. For the purpose of soundproof, three layers hollow glasses are used for the walls of music classrooms, wood grain aluminum grille and aluminum plate are used for the ceiling. In additional to soundproof treatment, the shape of the slope roof and the wavy surface of grille have the effect of audio mixing. Because of the limitation of height of the small theatre, we keep the original ceiling, only use some sound-absorbing wood panels on part of the wall, which heightens the space visually and achieves excellent acoustic effect as well.
▽ 大厅 Lobby
Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
  • 共2页:
  • 上一页
  • 1
  • 2
  • 下一页
  • 转载请注明出处。

    上一篇:Yunfeng Spa Resort by Kengo Kuma and Associates
    下一篇:Error by Sun Haode

    1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

    相关文章
    • BMW Vintage Museum by crossboundarie

      BMW Vintage Museum by crossboundarie

    • Coastal Spatial Magician: Avic Zijin

      Coastal Spatial Magician: Avic Zijin

    • Chinese publishing giant Xinhua Book

      Chinese publishing giant Xinhua Book

    • Double Mountains-Batang People's Pr

      Double Mountains-Batang People's Pr

    您所在的位置:建筑图设计网 > 新建筑栏目