新建筑

Joyful by Atelier de L'A.V.I.S

投稿平台:建筑图网 稿件时间:2017-02-28 欢迎原创投稿至: file@jianzhutu.com

来自法惟思(北京)建筑设计咨询有限公司 对的分享。 Appreciation towards Atelier de L'A.V.I.S ...


来自法惟思(北京)建筑设计咨询有限公司 对的分享。
Appreciation towards Atelier de L'A.V.I.S for providing the following description:
在静谧的湿地水塘上,一条扭动的鱼跃起,化身成一栋建筑,谱出一节乐章。
建筑物是一个多功能小教堂,可以祈祷、演讲、聆听音乐及大自然的声音。
The site is original a fish farm where our buildingsare situated.
The building is a multi-purpose chapelwhere you may pray, give a lecture, listen music and the nature sounds.
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
[建筑图网jianzhutu.com支持自助投稿啦]
内部采木、钢的混合结构,木结构的设计理念来自于鱼骨;每段藉着可移动的特性以吸收来自天上的风力及地上的震力化解于无形;互相交错的木结构形成一股张力,就像祈祷时彼此紧握的手指。
The interior construction is combined with wood and steel, the wood construction design idea comes from the fish bones. Every section is like movable bone that can reduce the pressure from wind and vibration of earthquake.The staggered wood construction forms a tension mutuallyjust like our crossing fingers when prey.
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
鱼身是木构造加砖砌,可增加声音的折射;
鱼皮是金属锈板,以降低光害;鱼背是玻璃,自然光透过木结构洒落下来。
The fish body is the construction of wood and brick, which may increase the sound the refraction.
The fish skin, made by the rustymetal, can reduce the light evil.The fish back is the glass, which allows the nature light pass through.
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
空间的尽头,是一幅木结构十字架撑起教堂的画面,背景是四季;当夜幕低垂,灯洗出木结构的节奏,配合着虫鸣鸟叫,完成一首田园交响曲。
The space extends as far as the church form, which is present by Crucifixion, whose background is four seasons. When night is falling, lightings show the rhythm of wood structure, the insects chirping and birds singing… all these play a countryside symphony.
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
▽ 建筑平面,plan
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
▽ 立面,elevation
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
Joyful by Atelier de L'A.V.I.S
项目地址:北京市,通州区台湖
项目类型:多功能小教堂
建筑面积:190平米
完成时间: 2015年1月
设计公司:法惟思(北京)建筑设计咨询有限公司 (www.lavis-design.com)
设计总监: 蔡宗志
项目团队:霍明旺、张翩
摄影师:孙翔宇
Project address:Beijing,Tongzhou District
Project type:Wedding Chapel
Area: 190 sqm.
Completion (date): 2014.10
Design Company: Atelier de L'A.V.I.S
design director:Cai Zongzhi
Design Team:Huo Ming wang , ZhangPian
Photographer: Sun Xiangyu
MORE: 法惟思(北京)建筑设计咨询有限公司 Atelier de L'A.V.I.S


转载请注明出处。

上一篇:Bridged House by Ida&Billy Architects
下一篇:Spring Pavilion, Financial Street Mall, Beijing, China by LA

1.本站遵循行业规范,任何转载的稿件都会明确标注作者和来源,除非此文章网络传播太多有争议;2.本站独家文章请注明来源;3.投稿可能会经我们编辑修改或补充;4.若侵权,请及时联系我们删除:law@jianzhutu.com

相关文章
  • BMW Vintage Museum by crossboundarie

    BMW Vintage Museum by crossboundarie

  • Coastal Spatial Magician: Avic Zijin

    Coastal Spatial Magician: Avic Zijin

  • Chinese publishing giant Xinhua Book

    Chinese publishing giant Xinhua Book

  • Double Mountains-Batang People's Pr

    Double Mountains-Batang People's Pr

您所在的位置:建筑图设计网 > 新建筑栏目